aardbeien met vlierbloesem en romige venkelmousse
Groente als dessert, kan dat? Ja, dat kan zeker en is misschien minder gek dan je denkt. Worteltaart is ooit ontstaan toen... Read More
groente tapas: frisse bospeentjes met citroen-basilicum olie
Groente tapas? The Vegetable Chef houdt van groente én van tapas, dus wat doe je dan? Je kookt groente tapas. In dit... Read More
groente tapas: spinazie en aardappel falafel met vegan yoghurt-munt dip
Mmmmm! Deze snel te maken spinazie-aardappel falafel speelt leentjebuur bij de Indiase keuken. Falafel wordt gemaakt door kikkererwten te weken, fijn te... Read More
Boekweit tabouleh met raapstelen, hennepzaad en tuinboontjes
Je eigen boontjes doppen Wat leuk vind ik dat, als je zoiets doet als boontjes doppen, dat je snapt wat zo’n spreekwoord... Read More
rabarber crumble taartje met aardbeien en vegan hangop
Groente of fruit? Wat zijn het nou, die rabarberstengels, groente of fruit? Technisch gezien een groente maar ze worden meestal als een... Read More
zwarte bonen-aardappelgnocchi’s met raapsteel en tofu feta
In dit heerlijke lenterecept staan raapsteeltjes centraal. Een beetje een half vergeten groente, je ziet ze wel in de winkel maar... Read More
witte asperges in vers pastadeeg, spinazie, shi-take paddestoelen en venkelbouillon
Witte asperges in vers pastadeeg, spinazie, shii-take paddestoelen en venkelbouillon Voorjaar……lekker…….asperges. Zo gaat dat in mijn hoofd, ik verheug me er altijd... Read More
Flan van zijden tofu met bietjes, zeewiersalade, anijs en gomasio
Tijdens de Horecava 2019 (een beurs voor foodprofessionals) serveerde The Vegetable Chef een geheel vegan driegangen lunch om aan vakgenoten te laten... Read More
knapperige spinaziewafel met groene salade, lentegroenten en limoen-kruidendressing
Knapperige lente-groene wafel van spinazie en mung bonen Afgelopen weken was ik aan het experimenteren met, letterlijk, groene recepten. Ik mocht een... Read More