zelf gemaakt vegan magnum ijsje

Is dat niet heel moeilijk dan, een zelfgemaakt vegan magnum ijsje?

Nou eigenlijk dus niet. En het is geweldig lekker en bovenal geeft het een enorme voldoening om je eigengemaakte vegan magnum ijsje te eten. En je vrienden of familie zullen zeker onder de indruk zijn. Als je een etentje hebt is het heel leuk om dit ijsje als dessert te serveren, gewoon op een bordje, misschien nog wat verse aardbeitjes erbij en voilà!

 

Nou, kom maar op dan.

Om te beginnen een paar tips:

-als je geen vorm hebt om je ijsjes in te bevriezen dan kan je ook bolletjes scheppen en deze op een stokje doen, je hebt dan een ijslollie. Ook ideaal als je de ijsjes klein wilt houden, bijv. als hapje op een feestje. Op internet kan je allerlei ijsvormen kopen, deze bijvoorbeeld.

-maak de ijsjes bij voorkeur een dag, of langer, van tevoren. Zo heb je geen stress als je ze wilt serveren.

-leg de ijsvorm voor je begint vast in de vriezer, zo is je ijs sneller klaar

-werk lekker vlot door, met dat warme weer smelt het ijs waar je bij staat

-als chocolade om je ijsje in te dopen kan je het beste chocolade couverture gebruiken, deze is in gesmolten toestand mooi dun waardoor je ijslaag niet te dik wordt.

Zo maak je het:

Pureer de bananen met behulp van een keukenmachine of staafmixer snel tot een bevroren puree, doe de suiker en de soya slagroom erbij en laat de machine een paar minuten draaien. Zo wordt je ijs lekker luchtig. Doe de bevroren frambozen erbij en werk die door de puree met een paar korte stoten op de pulse knop, zo houdt je lekkere stukjes framboos in je ijs.

 

 

 

 

Schep het ijs nu in de voorgekoelde ijsvormpjes en zet er een ijsstokje in (die zijn ook gewoon te koop, kijk maar even op internet). Zet de ijsjes in de vriezer en laat ze in minimaal 4 uur (afhankelijk van je vriezer, check of het ijs goed stevig voelt) bevriezen. Als je geen vormpjes gebruikt doe je het ijs in een bakje in de vriezer en wacht je tot het stevig genoeg is om bolletjes van te scheppen. Die leg je op een (voorgekoeld) bord in de vriezer, steek er ijsstokjes in en laat de bolletjes bevriezen tot ze goed stevig zijn.

 

 

 

 

Haal de ijsjes uit de vorm. Gebruik je een siliconen vorm dan kan je de ijsjes er zo uit drukken en kun je gelijk verder. Met een harde vorm moet je de vorm even onder warm water houden zodat de ijsjes loskomen. Leg de geloste ijsje dan een uurtje terug in de vriezer om weer op te stijven. Smelt ondertussen je chocolade door de in stukken gebroken chocolade in een kom te doen en deze kom op een pannetje met heet water te zetten (het kan ook in de magnetron, op laag vermogen, tussendoor even roeren). Als alle chocolade goed is gesmolten laat je het afkoelen tot lauwwarm en doe je de gesmolten chocolade in een smalle hoge beker (maatbeker, staafmixbeker). Leg een stuk bakpapier klaar om straks na het dopen je ijsjes op te leggen. Doop nu een ijsje rechtop helemaal in de gesmolten chocolade, haal er weer uit en laat even goed de overtollige chocolade afdruipen boven de maatbeker met chocolade. Als je nog iets op het ijs wil strooien, zoals gehakte nootjes, bevroren frambozenstukjes, gekleurde hagel of andere gekkigheid doe je dat nu, zolang de chocolade nog zacht is. Wacht tot je ziet dat de chocolade opstijft (max 1 minuut) voor je het ijsje neerlegt op het bakpapier. Ga gelijk door met het volgende ijsje. Zodra je klaar bent leg je de ijsjes weer in de vriezer om terug op te stijven. Na een uur zijn ze er klaar voor om op gegeten te worden!

PS de chocolade die je overhoudt na het dopen kan je gewoon in een bakje bewaren en later weer gebruiken voor een ander recept.

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This