tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool

tahini noodles with miso roasted cauliflower

Tahini noodles, njam njam.

Easy peasy & bomvol smaak, dat zijn toch de meest geliefde recepten? Deze tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool voldoen helemaal aan dat criterium. Smeuïge noodles met precies genoeg smaakvolle saus, knapperige geroosterde bloemkool, lente uitjes en sesam. Het is qua smaken een mix van de Midden-Oosterse en Aziatische keuken. Licht, gezond en voedzaam tegelijkertijd. Heb je al trek? Aan de slag dan maar.

Zo maak je het

  • bereid 1x dit recept van de miso geroosterde bloemkool
  • Zet een pan met 3 liter water en wat zout op om de noedels in te koken
  • Meng m.b.v. een garde in een kom de tahin, het water, de sriracha saus en de soya saus tot een gladde saus. Gebruik de staafmixer indien de saus niet mooi glad wordt. Zet de saus apart.
  • Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet een wok- of hapjespan op matig vuur en voeg de olijfolie toe samen met de gember en knoflook. Laat knoflook en gember ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Voeg dan de spinazie toe en zet het vuur hoog (voeg de spinazie evt. in twee gedeelten toe als de pan te klein is). Laat de spinazie al roerend slinken. Zet dan het vuur onder de pan uit.
  • Giet de noedels af zodra ze gaar zijn. Voeg de hete noedels aan het spinazie mengsel toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Voeg dan de tahinsaus aan de pan met spinazie en noedels toe en meng alles goed dooreen.
  • Serveer de tahinnoedels in diepe borden of kommen en verdeel de bloemkool over de noedels. Garneer met de fijngesneden lente-ui en het sesamzaad. Voor een frisse touch kan je er nog een schijfje citroen bij serveren.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse
smokey tomatoes in green curry dressing
rokerige tomaatjes in groene currydressing

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This