romige curry van spinazie, doperwtjes en hennepzaad

curry hennepzaad

Romige curry van spinazie, doperwtjes en hennepzaad

Alle recepten van The Vegetable Chef (en nog veel meer) vind je nu op de website van de Vegan Academy

Van deze romige curry van spinazie, doperwtjes en hennepzaad blijf je eten (tot ie op is). In mijn zoektocht naar volle rijke smaken in de vegan keuken ben ik al eerder op de mogelijkheden van hennepzaad gestuit. Een klap aan smaak en vitamine, maar ook boordevol plantaardige oliën. Door de hennepzaadjes te pureren met ui, aardappel, rode peper, prei en water ontstaat een volle romige saus als basis voor deze curry. Nu nog een beetje tomaat, gember, knoflook en garam masala bakken, spinazie en doperwtjes erbij en klaar ben je. Wat let je nog?

Oh ja, als begeleiding: witte rijst kan, maar vers gebakken brood is wat mij betreft het lekkerst hierbij. Neem mijn deegrecept voor pitabrood of anders Indiaas brood (naan), Turks brood, stokbrood of focaccia. Een frisse salade en een geroosterde groente erbij en je hebt een supermaaltijd: gezond, vol van smaak, romig en voedzaam én volledig plantaardig.

Wat betreft spicyness: als je de zaadjes van de chilipeper verwijderd wordt de curry minder pittig. Test de chili evt. op pittigheid. Je kan ook minder dan een hele chilipeper gebruiken. Hou je juist van pittig? Dan weet je wat je te doen staat.

Geen hennepzaadjes? Dit recept kan je ook prima met een zelfde hoeveelheid cashewnoten maken.

 

Let’s curry!

Zorg dat je brood al klaar is als je dat zelf gaat bakken. Ook je salade en geroosterde groente kan je voorbereiden.

Doe het water, de stukjes ui, de aardappelplakken, de preiringen, de rode peper en de hennepzaadjes in een passend pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat 10 – 15 min. koken (met deksel) tot de aardappel prei en ui gaar zijn. Laat wat afkoelen pureer de gehele inhoud van de pan tot een gladde saus. Gebruik hiervoor een blender of staafmixer. Hoe gladder de saus hoe beter. Verhit een hapjes- of wokpan, voeg de olie toe en de knoflook, gember en Garam Masala. Laat 1 á 2 minuten zachtjes fruiten. Voeg de tomaten toe en laat deze 5 minuten smelten c.q. stuk koken. Voeg nu de saus van hennepzaad toe, de spinazie en de doperwtjes. Meng alles goed door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg meer Garam masala toe als je de curry pittiger wilt.

Meng de vegan yoghurt met het komijnpoeder en zout. Serveer de curry met een geroosterde groente, frisse salade en vers brood. Doe als laatste een paar lepels yoghurtsaus op de curry of serveer de yoghurtsaus er apart bij. Je kan de curry nog garneren met een paar blokjes verse tomaat.

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

2 Responses

    1. web@thevegetablechef.nl

      Hi Lisette, superleuk om jouw enthousiaste reactie te lezen. Daar doe ik het voor. En leuk als je het deelt, dan kunnen anderen er ook mee kennis maken. Groetje, The Vegetable Chef

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This