romige curry van spinazie, doperwtjes en hennepzaad
verrukkelijke curry, snel klaar
Totale tijd30 min
Goed voor :2 á 3 porties
Niveau :makkelijk
Ingrediënten
- 1 kleine ui (50 gr) in stukken
- 175 gr aardappel in dikke plakken
- 100 gr prei ringen
- ca. 1 chili peper in stukken (zaadjes verwijderd als je de curry niet zo pittig wilt)
- 100 gr gepelde hennepzaadjes (cashewnoten zijn een geschikt alternatief)
- 3 dl water
- 4 el olie
- 4 tenen (15 gr) knoflook, geraspt of gehakt
- 20 gr geraspte gember
- 1/2 blikje tomatenblokjes of 2 verse tomaten in blokjes
- 1 á 2 tl Garam Masala, klik voor recept om je eigen garam masala te maken
- 450 gr kort voorgekookte en gehakte spinazie (zelf maken of diepvries), overtollig vocht uitgeknepen
- 150 gr doperwtjes, kort voorgekookt (zelf maken of diepvries)
- 150 gr vegan yoghurt
- 1/2e tl komijnpoeder
Beste vegetable chef,
Wat een ontzettend lekker gerecht is dit, heerlijk smaken, mooie binding en dat met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Dank je wel!
Groet, Lisette
Hi Lisette, superleuk om jouw enthousiaste reactie te lezen. Daar doe ik het voor. En leuk als je het deelt, dan kunnen anderen er ook mee kennis maken. Groetje, The Vegetable Chef