Ra ra, wat staat er deze maand op tafel?

16
mei

Ra ra, wat staat er deze maand op tafel?

Raapstelen en rabarber natuurlijk! (en tabouleh, en gnocchi en…)

Je weet het inmiddels: Vegetable Chef is verliefd op groenten. We houden ervan om álle groenten in het zonnetje te zetten, óók als ze een sterk samentrekkend karakter hebben, zoals rabarber.

Maar zo denkt niet iedereen erover.

Neem bijvoorbeeld het uiterst grappig geschreven groentehaatblog: FYB, wat staat voor: F*** You, Broccoli*

Over rabarber blogt hij:

“Let me start this with a hard-earned truth: VEGETABLES HAVE NO F BUSINESS IN DESSERT.”

Om de alinea, vrijvertaald, af te sluiten met:

“En rabarbertaart — zelfs rabarbertaart met aardbeien — is een zuiver, onvervalst kwaad.”

De Vegetable Chef neemt wat dat betreft deze maand de proef op de som en komt met een recept voor rabarbertaart met, jawel, aardbeien.

En constateert niet alleen dat het wel meevalt (wat hij al wist). Maar ook dat als je rabarbertaart goed klaarmaakt, de smaken prachtig te balanceren zijn. Het is een heerlijk lentedessert, en die meneer van F*** You Broccoli mag van ons het heen en weer krijgen.

Verder in deze post.

Recepten met rabarber en raapstelen, en boekweit tabouleh.

Veel kookplezier!

Videorecept:
Gnocchi zwarte bonen met raapsteeltjes en to-feta: 

  • https://www.facebook.com/thevegetablechef/
  • https://twitter.com/thevegetableChf
  • https://nl.pinterest.com/jorisschildknec/
  • Print Friendly
  • LinkedIn

Je kan dit recept ook terugvinden op deze website.

Recept:
Boekweit tabouleh met raapstelen, hennepzaad en tuinboontjes

  • https://www.facebook.com/thevegetablechef/
  • https://twitter.com/thevegetableChf
  • https://nl.pinterest.com/jorisschildknec/
  • Print Friendly
  • LinkedIn

Dit heerlijk frisse en makkelijke gerecht maak je in een wip. Ja, neem me mee naar de tabouleh.

Recept:
Rabarber crumble taartje met aardbeien en vegan hangop

  • https://www.facebook.com/thevegetablechef/
  • https://twitter.com/thevegetableChf
  • https://nl.pinterest.com/jorisschildknec/
  • Print Friendly
  • LinkedIn

Technisch gezien is rabarber geen fruit maar een groente. Dit crumble-taartje doet het onderscheid vervagen. Take me to the Tabouleh.

(W)etenswaardigheden Rabarber en Raapstelen

Rabarber

-Waar andere groentesmaken vaak lichtjes over de papillen dansen, daar weet rabarber een volledige rave in het mondgevoel te ontketenen!

– Eet alleen de stengels, de bladeren zijn giftig

Raapstelen

– Delicaat, pittig, qua vorm rucola-achtig, helder groen, koken circa 2 minuten, of beter nog: roerbakken of stomen maar ook goed in salade

– Gezond? Héééél gezond. Maar dat kan moeilijk anders als je het over het nichtje van de boerenkool en broccoli hebt

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This